Δικαιώθηκε ο Thunder Snow

Δικαιώθηκε ο Thunder Snow
02 Απρ
2018

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν αμφισβητήσει τον Thunder Snow μετά την αποτυχημένη συμμετοχή του στο Kentucky Derby του 2017, αλλά και μετά το Queen Elizabeth II Stakes τον Οκτώβριο. Ωστόσο, όλα τα άλογα δικαιούνται αποτυχιών (flops) λόγω των συνθηκών της πίστας ή εξωγενών παραγόντων και η ώρα της δικαίωσης και της στέψης για το άλογο της Godolphin έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στον ιππόδρομο του Meydan.
soumillon13192
Το
Dubai World Cup απέκτησε νέο Βασιλιά και αυτός φρόντισε να φτάσει στην πλούσια νίκη των 5 εκατομμυρίων ευρώ με εμφατικό τρόπο, ενθουσιάζοντας το πλήθος που κατέκλυσε τον πιο σημαντικό ιππόδρομο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος αποθέωσε και τον Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum στην απονομή του επάθλου για την 7η επιτυχία του σε αυτήν την σπουδαία κούρσα.

Ο 4ετής γιος του
Helmet παρουσιάστηκε σε εκπληκτική κατάσταση από τον προπονητή του Saeed bin Suroor και έχοντας στην σέλα του τον βιονικό Christophe Soumillon κατάφερε να επιβληθεί με 5 μήκη διαφορά του φαβορί West Coast και του 6ετή Mubtaahij και να στεναχωρήσει ιδιαίτερα τον προπονητή Bob Baffert που είδε τα δύο του άλογα στην κούρσα να τερματίζουν 2ο και 3ο αντίστοιχα . Τέταρτος σημειώθηκε από τους υπόλοιπους Αμερικανούς διεκδικητές ο Pavel, ενώ με πολύ δυνατό φίνις διακρίθηκε στην 5η θέση η Forever Unbridled, η οποία ήταν η πρώτη φοράδα που προσπάθησε να διεκδικήσει το Dubai World Cup.   

Τελευταία Νέα