Κυριάρχησαν οι Ιρλανδοί στο Cheltenham

Κυριάρχησαν οι Ιρλανδοί στο Cheltenham
18 Μαρ
2018

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16/3 το κορυφαίο 4ήμερο Φεστιβάλ ιπποδρομιών εμποδίων του κόσμου στο Cheltenham  της Αγγλίας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν τον ιππόδρομο του Gloucestershire  παρακολούθησαν συνολικά 28 αμφίρροπες κούρσες στο ανώτερο επίπεδο.    
Στους επαγγελματίες οι Ιρλανδοί προπονητές αποδείχθηκαν για μια ακόμη χρονιά καλύτεροι από τους Εγγλέζους συγκεντρώνοντας συνολικά 17 πρωτίες. Αυτή η επίδοση αποτελεί την 2η καλύτερη συγκομιδή τους στην ιστορία της διοργάνωσης. 
ge dr3125
Ο προπονητής Gordon Elliot (φώτο) διατήρησε τον τίτλο του κορυφαίου με 8 νικητές, επικρατώντας με μικρή διαφορά του WillieMullinsπου σημείωσε 7 επιτυχίες (έγινε ο ρεκορντμαν του Cheltenham ξεπερνώντας τις 61 συνολικά). Παρομοίως και στους αναβάτες ο 39άχρονος Davy Russell στέφθηκε  πολυνίκης του φεστιβάλ με 4 γκανιάν (τα 3 εκ των οποίων την ίδια μέρα). Δεύτερος με ισάριθμους νικητές, αλλά λιγότερα πλασέ τερμάτισε ο μόλις 18 ετών, επίσης Ιρλανδός και ιδιαίτερα ταλαντούχος Jack Kennedy. Ο 11 φορές Τσάμπιον του Φεστιβάλ  Ruby  Walsh  κατάφερε να πάρει 2 γκανιάν την πρώτη μέρα, αλλά δυστυχώς εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού την συνέχεια. 
native3124
Το 
Highlightτου Cheltenhamδεν ήταν άλλο από την παλικαρίσια νίκη του NativeRiver  (φώτο)  στο GoldCup, ο οποίος έδωσε μια τρομερή μάχη με τον Might Bite, αλλά είχε τα αποθέματα δυνάμεων να κατακτήσει το πλούσιο έπαθλο των 370 χιλιάδων λιρών για τον νικητή και να χαρίσει άλλη μια ιστορική επιτυχία στον εκπληκτικό προπονητή Colin  Tizzard.

Τελευταία Νέα