Αντίο με θρίαμβο για τον Gun Runner

Αντίο με θρίαμβο για τον Gun Runner
28 Ιαν
2018

Η πιο πλούσια σε έπαθλα ιπποδρομία στο παγκόσμιο καλεντάρι είναι το Pegasus World Cup (1.800 μέτρα – Dirt) και ο 5ετής Gun Runner απέδειξε περίτρανα ότι ανήκει στην αφρόκρεμα των thoroughbreds μετά την άνετη χθεσινοβραδυνή του επικράτηση και επιβεβαίωσε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή εκπληκτική του χρονιά.

Η συγκίνηση του πλήθους που κατέκλεισε τον ιππόδρομο του Gulfstream Park στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν πολύ μεγάλη πριν και μετά την ιπποδρομία, μιας και είχε προαποφασιστεί ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία κούρσα του Gun Runner. Μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του ο ίππος του προπονητή Steven Asmussen, αντιπαρήλθε με επιτυχία του εξωτερικού σταρτ που διέθετε, πλασαρίστηκε σχεδόν αμέσως στην 2η θέση, καλπάζοντας με άνεση παρά τον σταδιακά αυξανόμενο ρυθμό και στην στροφή επιτέθηκε του πρωπορεύομενου Collected (είχε τερματίσει 2ος στο Breeders’ Cup Classic), δίχως να απειληθεί μέχρι τέλους (χρόνος: 1.47:41).

Ο μόνος που προσπάθησε να τον καταδιώξει ήταν ο 4ετής West Coast (νικητής του Travers) του Bob Baffert, ο οποίος τερμάτισε 2 ½ μήκη πίσω από το νικητή. Σε πολύ μεγάλη απόσταση (πάνω από 10 μήκη) ο Gunnevera σημειώθηκε τρίτος με φίνις από τις τελευταίες θέσεις επιβεβαίωνοντας την σκληράδα που τον διακρίνει.

Ο αναβάτης του νικητή, Florent Geroux παραδέχθηκε την ποιοτική ανωτερότητα του ίππου του και το σπουδαίο ταλέντο του, αποχεραιτώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο έναν πρωταθλητή που θα συνεχίσει να δίνει τη δική του μάχη ως επιβήτορας πλέον στην Αμερικανική ιπποπαραγωγή. Τέλος, τα συνολικά έπαθλα που συγκέντρωσε ο Gun Runner ξεπέρασαν τα 17.323.464 δολάρια και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70.000 USD επίβαση.

 

Τελευταία Νέα