Το πιο γλυκό αντίο

Το πιο γλυκό αντίο
04 Ιαν
2018

Μια λαμπρή καριέρα 27 ετών έφτασε στο τέλος της με την δύση του 2017, καθώς ο 45άχρονος Βρετανός αναβάτης Steve Drowne αποφάσισε να αποσυρθεί από την σέλα.

Μάλιστα η σταδιοδρομία του ολοκληρώθηκε με έναν πολύ ιδιαίτερο και σημειολογικό τρόπο. Ο Drowne ίππευε για τελευταία φορά στην τελευταία κούρσα της χρονιάς για την Μ. Βρετανία στον ιππόδρομο του Lingfield την φοράδα Met By Moonlight, η οποία απέδιδε για νίκη 6/1. Η φοράδα κατάφερε να κερδίσει με άνεση στο τέλος τον υπερφαβορί Shackled N Drawn και να δώσει μια πολύ γλυκιά νότα στο αντίο του πολύπειρου αναβάτη.

Το γεγονός όμως ότι η φοράδα αποτελεί και ένα προϊον του Sakhee's Secret έχει ιδιαίτερη αξία, αφού ο γνωστός μας και στο Μαρκόπουλο σπρίντερ επιβήτορας είχε ως αποκλειστικό τζόκεϊ τον Drowne όταν διαγωνιζόταν και του είχε χαρίσει τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας του με αποκορύφωμα το July Cup του 2007. Υπολογίζεται ότι ο ο Drowne μέχρι σήμερα κατέκτησε γύρω στα 1400 γκανιάν εκ των οποίων και κάποια σε Group ιπποδρομίες.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η BHA ανακοίνωσε την πρόσληψη του DROWNE ως ελλανοδίκη και μάλιστα ο κύκλος εκπαίδευσης θα ξεκίνησει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. 

Τελευταία Νέα