Ελληνικό δίδυμο στη Γαλλία

Ελληνικό δίδυμο στη Γαλλία
27 Δεκ
2017

Ευχάριστα νέα έρχονται από το εξωτερικό και την ιδιαίτερα αναπτυγμένη ιπποδρομιακά Γαλλία, όπου η συνεργασία του προπονητή Γιώργου Αλιμπινίση και του πρώην Προέδρου της ΕΙΔΙΕ Χρήστου Θεοδωράκη, έκανε το πρώτο της γκανιάν και μάλιστα με πολύ εμφατικό τρόπο.
Οι πρωταγωνιστές του Winter Challenge 2ετών του Μαρκόπουλου Κουτσουνάκος και Χαστοτρίκε κατάφεραν 12 μέρες μετά να συνθέσουν και πάλι το δίδυμο με την ίδια ακριβώς σειρά, αλλά αυτή την φορά στην συνθετική πίστα της Deauville.
gg1
Συγκεκριμένα στο έπαθλο Prix de Cuigny (όρων αξίωσης) συνολικής αξίας 20.000 ευρώ διαγωνίστηκαν 12 ίπποι 2 ετών στην απόσταση των 1.300 μέτρων και το ελληνικό δίδυμο τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τα χρώματα του κ. Θεοδωράκη και των συνεργατών του, χαρίζοντας στον προπονητή Γιώργο Αλιμπινίση την πρώτη του επιτυχία στο εξωτερικό μετά από 11 πλασέ σε 51 συμμετοχές.
Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός από τους Γάλλους δημοσιογράφους με τον
Thierry Verger της έγκυρης Paris Turf να κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε άρθρο του με τίτλο “Ελληνική εισβολή”, αλλά φυσικά ξεκαθάρισε χαριτολογώντας πως αυτή η επιτυχία δεν αποτελεί φυσικά και κήρυξη πολέμου.
gal2
Ο Κουτσουνάκος που ιππεύθηκε από τον
Matthias Lauron κατάφερε με επικεφαλής διαδρομή να αποκρούσει μέχρι τέλους όλες τις επιθέσεις του Χαστοτρίκε του οποίου αναβάτης ήταν ο Thomas Messina και το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν η διαφορά περί των δύο μηκών από την 3η της άφιξης Seqania. Ο χρόνος του νικητή που αποτελεί προϊόν του Captain Gerrard ήταν 1:18.31 (1.300μ.), η απόδοση στο γκανιάν έκλεισε στο 9,1 και αυτή ήταν η 4η νίκη του για φέτος.
Τέτοιες επιτυχίες επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την πεποίθηση ότι οι Έλληνες επαγγελματίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτούς του εξωτερικού και μόνο σημαντικά οφέλη μπορεί να προσφέρει αυτή η ενέργεια στις όποιες προσπάθειες για εξωστρέφεια και προβολή της ελληνικής ιπποδρομιακής κοινότητας, γενικότερα.

Τελευταία Νέα