Βιονικός Soumillon

Βιονικός Soumillon
17 Δεκ
2017

Χωρίς καμία αμφιβολία ο κορυφαίος αναβάτης της Γαλλίας και ένας εκ των σημαντικότερων Ευρωπαίων, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, είναι ο Cristophe Soumillon.

Ο 36άχρονος, γεννημένος στο Βέλγιο, αναβάτης κατάφερε το βράδυ του Σαββάτου από τον ιππόδρομο του
Lyon – La Soie να συγκινήσει και να κάνει περήφανους όλους τους Γάλλους φιλίππους καθώς έσπασε ένα άκρως εντυπωσιακό ρεκόρ και να συγκαταλέγεται δίκαια ως ένας εκ των κορυφαίων Γάλλων αθλητών του αιώνα μας.

Έτσι με τις τέσσερις επιτυχίες που σημείωσε στο πρόγραμμα έγινε ο πρώτος τζόκεϊ στην Ευρώπη που ξεπερνά σε μια χρονιά τις 302 πρωτιές (15 σε όρους
Group και τέσσερις Group 1) .

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από την περσινή χρονιά ο νεαρός αναβάτης - φαινόμενο, επίσης της Γαλλίας,
Pierre - Charles Boudot με 301 επιτυχίες.

Ο
Soumillon φέτος ήταν τόσο αποφασισμένος να σπάσει το ρεκόρ του 24άχρονου συναδέλφου του που καβάλησε σε πάνω από 1.600 ιπποδρομίες και αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αυτός ο αριθμός είναι ο διπλάσιος από τον φυσιολογικό με τα χιλιόμετρα που διένυσε εντός Γαλλίας ήταν άπειρα μιας και συμμετείχε σε όσα περισσότερα meeting μπορούσε.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι ο
Christophe Soumillon συνεργάζεται μόνιμα με τους περίφημους σταύλους του Aga Khan που του προσέφεραν να την δυνατότητα να ιππεύσει και φέτος πολλούς νικητές, αλλά και να καταφέρει να υπερισχύσει και σε τρεις G1 κούρσες με τον Zarak (Grand Prix de Saint-Cloud), τον Shakeel (Grand Prix de Paris), αλλά και τον Vazirabad (Prix du Cadran).

Τα ιπποδρόμια της Γαλλίας που διέπρεψε φέτος ο
Soumillon ήταν:

Chantilly: 41 νίκες

Marseille-Vivaux: 41 νίκες

Deauville: 38 νίκες

Cagnes-sur-Mer: 20 νίκες

Saint-Cloud: 19 νίκες

Lyon-La-Soie: 19 νίκες 

Τελευταία Νέα