Στην κορυφή του κόσμου ο Hugh Bowman

Στην κορυφή του κόσμου ο Hugh Bowman
27 Νοε
2017

Την πρωτοκαθεδρία των ανυπέρβλητων Ryan Moore και Frankie Dettori κατάφερε να σπάσει ο Αυστραλός αναβάτης Hugh Bowman, καθώς κατάφερε μέσα σε μια εντυπωσιακή χρονιά να σημειώσει 16 Group 1 επιτυχίες και να αναδειχθεί κορυφαίος αναβάτης για το 2017 στην σχετική αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιπποδρομιακών Αρχών (IFHA). Ο Hugh Bowman κατέλαβε την πρώτη θέση με 130 πόντους με τον Ryan Moore να έρχεται δεύτερος με 124 πόντους ενώ σε απόσταση τρίτος τερμάτισε ο Frankie Dettori.

JOCKST
Μπορεί η νίκη που του έδωσε τον τίτλο, έναντι του Ryan Moore να ήταν το Σάββατο στο Japan Cup του Τόκιο με τον ίππο Cheval Grand, αλλά ουσιαστικά η εκπληκτική χρονιά της φοράδας φαινόμενο στην Αυστραλία, Winx ήταν εκείνη που του εξασφάλισε 6 Group 1 νίκες και τον έστειλε στην κορυφή.

Ο 37άχρονος Αυστραλός θεωρείται έμπειρος καθώς ιππεύει πλέον εδώ και 20 χρόνια, αλλά το ότι κατάφερε φέτος να κατακτήσει 16 Group 1 νίκες σε τρεις διαφορετικές χώρες (Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία) σε 47 συμμετοχές σε ιπποδρομίες αυτού του επιπέδου, είναι σπουδαίο κατόρθωμα.

Τέλος, ο ίδιος όμως σε δηλώσεις του εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος και δεν χαρακτήρισε τον εαυτό του ως κορυφαίο στον κόσμο, αλλά απλά καλό που είχε σημαντικές ευκαιρίες να συνεργαστεί με σπουδαίους προπονητές και ιδιοκτήτες. Όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα δυναμικά άλογα που έχει ιππεύσει φέτος, σαν την Winx, η οποία μετρά πλέον 22 συνεχόμενες νίκες και απειλεί τη νέα χρονιά το ρεκόρ της Black Caviar. 

 

2017 Japan Cup International Group 1 2400m

Τελευταία Νέα