Κρούσμα ταυτοπροσωπίας στην Αγγλία

Κρούσμα ταυτοπροσωπίας στην Αγγλία
27 Ιουλ
2017

Πολλά χρόνια πίσω πήγαν οι Αγγλικές ιπποδρομίες την Πέμπτη 27 Ιουλίου, χάρις σε ένα σπάνιο και ταυτόχρονα «θλιβερό» συμβάν ταυτοπροσωπίας το οποίο μόνο ζημιά στην εικόνα του αθλήματος μπορεί να προκαλέσει. Συγκεκριμένα η πρωτοεμφανιζόμενη 2ετής Mandarin Princess αναδείχθηκε νικήτρια στην πρώτη ιπποδρομία του προγράμματος στον ιππόδρομο του Yarmouth, μπροστά από τον αρσενικό φαβορί Fyre Cay. Ωστόσο κατά την διάρκεια της ουροληψίας και αιμοληψίας διαπιστώθηκε ότι η φοράδα που νίκησε με απόδοση 50 στο 1, ήταν η 3ετής Millie’s Kiss, επίσης του προπονητή Charlie McBride, η οποία επρόκειτο να διαγωνιστεί σε μια από τις επόμενες κούρσες του προγράμματος. Εύλογη απόρία είναι το πως κατάφερε να περάσει τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας με το μικροτσίπ πριν την ιπποδρομία, ο οποίος έχει θεσπιστεί από το 1999.

Ο προπονητής σε δηλώσεις του έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος του προσωπικού του και συγκεκριμένα μιας υπαλλήλου του που έφερε το λάθος άλογο του να διαγωνιστεί και δουλεύει στον σταύλο του για μονάχα 2- 3 μήνες. Επίσης, ανέφερε ότι περίμενε πάνω από 20 λεπτά για να παραλάβει τη σέλα και πάνω στην βιασύνη του δεν αναγνώρισε τη φοράδα του. Σε έξαλλη κατάσταση οι μπουκμέηκερς τα έβαλαν με τους Ελλανοδίκες, οι οποίοι έδωσαν κανονικά το «έχειν καλώς» και ανακοίνωσαν έρευνα 45 λεπτά μετά το πέρας της ιπποδρομίας.

Πανδαιμόνιο και δυσπιστία επικράτησε και στους στοιχηματίες, οι οποίοι τουλάχιστον πληρώθηκαν σχεδόν σε όλους τους μπουκ κανονικά την επίμαχη φοράδα στο 50-1, αλλά και τον δεύτερο Fyre Cay ως νικητή. Τέλος, η ανώτατη ιπποδρομιακή αρχή της Βρετανίας (BHA) έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν, όπου θα εξιχνιαστεί και ανακοινωθεί αν πρόκειται για ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος ή μια ενδεχόμενη πλεκτάνη.

Τελευταία Νέα