Έλαμψε η GODOLPHIN στην πρεμιέρα του Royal Ascot

Έλαμψε η GODOLPHIN στην πρεμιέρα του Royal Ascot
20 Ιουν
2017

Από την εποχή της Βασσίλισας Άννας, περί το 1711, παραδοσιακά πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον ιππόδρομο του Ascot της Αγγλίας το 5νθήμερο Φεστιβάλ του Royal Ascot, παρουσία της βασιλικής οικογένειας και πλήθους ευγενών που προσδίδουν μια διαφορετική αίγλη στο άθλημα των ιπποδρομιών στη Βρετανία.

Φέτος, εν μέσω κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων και αναταραχών στην Αγγλία η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο διάδοχος του θρόνου Δούκας του Cambridge, Πρίγκηπας Γουίλλιαμ, έδωσαν κανονικά το παρών και το έναυσμα για να ανοίξει η αυλαία της ιπποδρομιακής πανδαισίας.Προς τιμήν της Βασσίλισας Άννας πρώτη κούρσα του Φεστιβάλ διεξάγεται παραδοσιακά το Queen Anne Stakes (Group 1) στην απόσταση του μιλίου (ευθεία), το οποίο σημαδεύτηκε από την εντυπωσιακή νίκη του Ribchester της Godolphin.

ASCOT1

Με αναβάτη τον William Buick και προπονητή τον Richard Fahey ο 4ετής ίππος του Σεϊχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum σημείωσε ρεκόρ πίστας στην απόσταση με χρόνο 1:36.60, καταρίπτωντας την επίδοση του Integral το 2014 με χρόνο 1:37.09. Παρότι το έδαφος της πίστας χαρακτηρίστηκε από τους τζόκει πολύ γρήγορο, μόνο τυχαία δεν ήταν ούτε η νίκη, αλλά ούτε και η εκπληκτική επίδοση του προϊόντος του Iffraaj και της Mujarah.Ο Ribchester είχε σημείωσει τον Μάιο μια αντίστοιχη σπουδαία επιτυχία στο Newbury και το Lockinge Stakes (Group 1) και σήμερα κατέκτησε με σχετική ευκολία το έπαθλο των £388.463. Επόμενος σταθμός του, ως μεγάλο φαβορί πια, θα είναι πιθανότατα το Sussex Stakes στο Φεστιβάλ του Glorious Goodwood στις 2 Αυγούστου.

Στη δεύτερη ιπποδρομία του προγράμματος ο 2ετής Rajasinghe κατέκτησε το Coventry Stakes (Group 2) στην απόσταση των 1.200 μέτρων, όπου προπονητής του νικητή ίππου είναι ο Richard Spencer με αναβάτη τον Stevie Donohoe και ιδιοκτήτες την Rebel Racing.

Britain Royal Ascot 56821

Στην συνέχεια κυριολεκτικά έκλεψε την παράσταση στο σπριντ η Αμερικάνα Lady Aurelia, αφού επικράτησε επιβλητικά στο King's Stand Stakes (Group 1) και χάρισε στον προπονητή της Wesley Ward μια ακόμα επιτυχία στο Ascot. Η συγκεκριμένη εκπληκτική φοράδα είχε κατακτήσει πέρσι ως 2ετής το Queen Mary Stakes (Group 2) με τον Frankie Dettori στη σέλλα της, αλλά ο τελευταίος έχασε το φετινό Φεστιβάλ λόγω τραυματισμού στο χέρι.  Στην εντυπωσιακή της επιτυχία με χρόνο 57:45 την οδήγησε ο John Velazquez, προσφέροντας στην ομάδα ιδιοκτητών της ένα ακόμα σημαντικό έπαθλο της τάξεως των £226.840.

JS123297654

Κι αν ο Ribchester έφτιαξε την μέρα της Godolphin στο Royal Ascot, o 3ετής Barney Roy την απογείωσε με τη νίκη του στο St James's Palace Stakes (Group 1). Προπονητής του είναι ο Richard Hannon και τζόκεϊ του ο James Doyle. Ομολογουμένως η τακτική της Godolphin να αγοράζει πανάκριβα σε πριβέ συμφωνίες 2ετής ή 3ετής που έχουν πιάσει πολύ υψηλά rate και έχουν όλα τα φόντα να διαπρέψουν στις πιο σημαντικές κούρσες της Ευρώπης και της Αραβικής χερσονήσου αποδίδει καρπούς. Μάλιστα στην απόλυτη πλειοψηφία αυτών των αγορών η Godolphin επιλέγει να μην αλλάξει τον προπονητή που φρόντιζε και ανέδειξε τον εκάστοτε ίππο.

Την μοναδική του επιτυχία στην 1η μέρα των αγώνων κατάφερε να πετύχει ο αναβάτης Ryan Moore στο Ascot Stakes με τον Thomas Hobson στην μαραθώνια απόσταση των 4.000 μέτρων. Ο 7ετής εκτομίας του προπονητή Willie Mullins και ιδιοκτησίας της οικογένειας Ricci επιβλήθηκε 6 μήκη των αντιπάλων του και σημείωσε την ευκολότερη επικράτηση της ημέρας.

getty royal ascot 2017 racing day 1 ent gyi698586050jpg js333040533 e1497980739705

Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα της Godolphin μπήκε στην τελευταία κούρσα του προγράμματος, καθώς η εταιρεία που άλλαξε την ιστορία των ιπποδρομιών σημείωσε και 3η επιτυχία στο πρόγραμμα με διαφορετικό προπονητή στο Windsor Castle Stakes των 2ετών με τον αουτσάιντερ Sound And Silence (16/1) του προπονητή Charlie Appleby και αναβάτη τον William Buick, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε την συγκέντρωση με νίκη.

Τέλος, στο αυριανό πρόγραμμα του Royal Ascot δεσπόζει το Prince Of Wales's Stakes (Group 1), αλλά και το ιδιαίτερα απαιτητικό Handicap του Royal Hunt Cup.

Τελευταία Νέα