Έκπληξη στο Epsom Derby

Έκπληξη στο Epsom Derby
05 Ιουν
2017

Σε όλη την τελική ευθεία του Epsom Downs πάλευαν το Σάββατο το απόγευμα ο Ryan Moore με τον Frankie Dettori για το ποιος θα αναδειχθεί νικητής του Investec Derby με τον Cliffs Of Moher και τον Cracksman αντίστοιχα. Ωστόσο τις διαφορές τους έλυσε με θυελλώδης φίνις στα τελευταία μέτρα ο αουτσάιντερ Wings of Eagles κατακτώντας με απόδοση 40/1 την σπουδαία αναμέτρηση των 1.053.000 ευρώ για το νικητή. 

Ανάμεσα στους 19 τελικούς διαγωνιζόμενους, στην απόσταση των 2.420 μέτρων, ο προπονητής του νικητή Aidan O' Brien είχε 6 συμμετέχοντες και αυτός είχε θεωρητικά την προτελευταία τύχη.

2017 Investec Epsom Derby Festival Investec Derby Day Epsom Racecourse

Μάλιστα, σε πολλούς ήταν εντελώς άγνωστος και ο αναβάτης του, Padraig Beggy. Ο 31άχρονος Ιρλανδός είχε μετοικήσει πριν χρόνια στην Αυστραλία για να βρει ευκαιρίες προκειμένου να ιππεύει περισσότερο. Ωστόσο, τα πράγματα μόνο καλά δεν εξελίχθηκαν για εκείνον μιας και ανιχνεύθηκε με κοκαϊνη μετά από έλεγχο ντόπινγκ και τιμωρήθηκε πολύ αυστηρά. Ο Ιρλανδός επέστρεψε στην πατρίδα του και ευτυχώς για εκείνον ξεκίνησε να εργάζεται και να γυμνάζει στον σταύλο του  O' Brien. H ουσιαστική του επιστροφή στις ιπποδρομίες και η επανεκίνηση της καριέρας του έγινε χάρις στο προϊον του Pour Moi (επίσης νικητής του Epsom Derby το 2011) και της Ysoldina.

Τον Wings of Eagles των Derrick Smith, Mrs John Magnier και Michael Tabor που κατρακύλησε στα τελευταία μέτρα ακολούθησαν στην άφιξη κατά ¾ του μήκους ο ομοπροπόνητος Cliffs Of Moher και ο γιός του Frankel, Cracksman. Τέταρτος σημειώθηκε ο Eminent του Martyn Meade με τον Jim Crowley στην σέλλα, ενώ ο εκπρόσωπος της Godolphin Benbatl, τερμάτισε 5ος.

Τέλος, για τους 3ετείς της Βρετανίας ο επόμενος μεγάλος σταθμός θεωρείται το Irish Derby, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουλίου στον ιππόδρομο του Curragh.  

Τελευταία Νέα