Βασιλιάς της Βαλτιμόρης ο Cloud Computing

Βασιλιάς της Βαλτιμόρης ο Cloud Computing
21 Μαϊ
2017

Μεγάλος νικητής του 142ου Preakness stakes και δεύτερου σκέλους του θρυλικού Triple Crown αναδείχθηκε το Σάββατο ο τρόφιμος του πολλά υποσχόμενου 38άχρονου προπονητή Chad Brown, Cloud Computing. 

Στην απόσταση των 1,911 μέτρων ο γιος του Maclean's Music ακολούθησε με απόλυτη επιτυχία το παράδειγμα της Rachel Alexandra το 2009 και αφού απέφυγε την συμμετοχή του στο Kentucky Derby, γεμίζοντας τις μπαταρίες του, έτρεξε κατευθείαν στην Βαλτιμόρη και δημιούργησε μια μίνι έκπληξη, καθώς η απόδοση του στο γκανιάν ήταν 14,00 και δεν λογιζόταν ανάμεσα στα φαβορί της πλούσιας ιπποδρομίας των κορυφαίων 3ετών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο αναβάτης που τον οδήγησε στην οριακή νίκη (κεφαλή) έναντι του αξιόμαχου Classic Empire (4ος στο Kentucky Derby), ήταν ο Javier Castellano από την Βενεζουέλα. Ο 39άχρονος ταλαντούχος τζόκει αρκέστηκε κατά την διαδρομή στο να παρακολουθεί από την αρχή την μονομαχία του φαβορί και νικητή του Kentucky Derby, Always Dreaming με τον Classic Empire. Όταν το φαβορί άρχισε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αλόγου του Mark Casse και να απογοητεύει τους 142.000 θεατές (ρεκόρ προσέλευσης) που ήλπιζαν σε έναν νέο ήρωα του Triple Crown, ο Cloud Computing ήταν ο μοναδικός που καταδίωξε με αξιώσεις τον αντίπαλο του, ο οποίος έδινε την εντύπωση στις αρχές της ευθείας ότι δεν θα ηττηθεί. Ωστόσο, η σκληράδα του Cloud σε συνδυασμό με την σταδιακή κόπωση του προπορευόμενου έφερε τους δύο ίππους να παλεύουν κεφάλι με κεφάλι στα τελευταία μέτρα με τελικό νικητή το άλογο των ιδιοκτητών Klaravich Stables Inc και William Lawrence. 

bal instant analysis of cloud computing s upset in 142nd preakness 20170520

Το τελικό έπαθλο για τον θριαμβευτή έφτασε τις $900,000 και ο χρόνος που σημείωσε στην απόσταση ήταν 1:55.98. Στην 3η θέση με θυελλώδης φίνις σχεδόν 5 μήκη πιο πίσω τερμάτισε ο Senior Investment του Kenneth McPeek, ο οποίος έβαλε υποψηφιότητα με αυτήν την εμφάνιση για το επερχόμενο Belmont Stakes στα 2.400 μέτρα. Τέταρτος σημειώθηκε ο Lookin At Lee που είχε καταφέρει να έρθει 2ος στο Churchill Downs. 

Όσον αφορά τον Always Dreaming που τελικά τερμάτισε 8ος, ο προπονητής του Todd Pletcher, δήλωσε ότι δεν έχει καμία δικαιολογία για το άλογο του, καθώς είχε μια πολύ καλή διαδρομή, αλλά αποδείχθηκε ότι το Derby τον είχε κουράσει κάπως περισσότερο από αυτό που τελικά μπορούσε να αντέξει για να επαναλάβει το Σάββατο την σπουδαία εμφάνιση του Kentucky. 

Τέλος, την σκυτάλη των κορυφαίων διαδρομών για τους 3ετείς στην Αμερική παίρνει η Νέα Υόρκη, η οποία και θα φιλοξενήσει στον ιππόδρομο του Belmont Park το απαιτητικό και επίπονο 149ο Belmont Stakes στην απόσταση των 2,400 μέτρων το Σάββατο 10 Ιουνίου. Εκεί είναι πλέον πολύ πιθανό να μην δούμε τον "πληγωμένο" Always Dreaming, αλλά σχεδόν βέβαιο να τρέξει εκτός απροόπτου ο τροπαιούχος του Preakness, Cloud Computing. 

 

Τελευταία Νέα