Μόνο Enable

Μόνο Enable
05 Νοε
2018

Το γεγονός ότι οι ιπποδρομίες ως άθλημα έχουν αμφισβητηθεί τις τελευταίες δεκαετίες δεν χωρά καμία αμφιβολία, ωστόσο η καριέρα κάποιων «αλόγων φαινόμενων» σε παγκόσμια κλίμακα κρατούν ζωντανή την σπίθα του αθλήματος και ανανεώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου.
Αυτή τη φορά το άλογο που τράβηξε όλα τα βλέμματα στο διήμερο φεστιβάλ του 35ου Breeders Cup ήταν η εκπληκτική Enable. Η φοράδα του Πρίγκηπα Khalid Abdullah συνεχίζει το μύθο της φανέλας του Frankel και κατάφερε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.
Άλογο που είχε κερδίσει στην Αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη δεν είχε καταφέρει ποτέ να επιβληθεί σε κούρσα του Breeder’s Cup το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου.

enable11 3cd5 700 678x381
Αυτό το κατόρθωμα ανήκει πια δικαιωματικά από το Σαββάτο στην κόρη του Nathaniel και της Concentric, αφού επιβλήθηκε σχεδόν 1 μήκος της εξίσου δυναμικής και ανερχόμενης 3ετής Magical στο Longines Breeders’ Cup Turf με έπαθλο αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων.     
Μόνο περηφάνια μπορούν να αισθάνονται πλέον οι συντελεστές της επιτυχίας της John Gosden, ως ο προπονητής που την διαχειρίζεται άψογα και ο Frankie Dettori, ως ο αναβάτης της που σε όλες τις μεγάλες κούρσες την έχει ιππεύσει με ακρίβεια.
Στις υπόλοιπες μεγάλες κούρσες του Σαββάτου, που έλαβαν χώρα μπροστά σε 70.423 χιλιάδες θεατές και κατέκλυσαν τον ιππόδρομο του Churchill Downs στο Louisville του Kentucky, ξεχώρισε η επιτυχία του 5ετή Accelerate στο Breeders Cup Classic, ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει το φίνις του Gunnevera που πραγματοποίησε την καλύτερη κούρσα της σταδιοδρομίας του.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο τζίρος το διήμερο μόνο στο common pool έφτασε τα $157,445,841 και ειδικά το Σάββατο $96,018,060.

 

Τελευταία Νέα