Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης ΕΙΔΙΕ 21ης Σεπτεμβρίου 2018

23 Σεπ

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης ΕΙΔΙΕ 21ης Σεπτεμβρίου 2018

Την Παρασκευή 21/9/2018 μετα το πέρας των ιπποδρομιών διεξήχθη η Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών με θέμα:

«Συζήτηση για τη σημερινή κατάσταση και το μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών».

Αρχικά πήρε το λόγο ο Πρόεδρος ο οποίος ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες για τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού τον Ιούλιο, λίγο πριν τη διακοπή των ιπποδρομιών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη κραυγή αγωνίας που εκπέμπει η ιδιοκτησία μπροστά στη συνεχιζόμενη κόντρα των δύο φορέων (ΦΕΕ – ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε). Ζητήθηκε δε από τον υπουργό – ως ο καθ΄ύλην αρμόδιος – να πάρει θέση και να λύσει επιτέλους τις διενέξεις που υπάρχουν ανάμεσα τους, οι οποίες προκύπτουν από τη διαφορετική αντίληψη περί των αρμοδιοτήτων τους.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης κ. Χρήστος Θεοδωράκης πήρε το λόγο και κατήγγειλε τον εκδότη του JOCKEY NEWS και ιδιοκτήτη ίππων Νικόλαο Παπαδόπουλο ο οποίος συστηματικά σπέρνει ψευδείς ειδήσεις μέσω του site. Πρόσφατα μάλιστα διέσπειρε φήμες σχετικά με την ύπαρξη «ντοπαρισμένων» ίππων κατά τις έκτακτες αιμοληψίες που πραγματοποίησε η ΦΕΕ. Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι αυτές τις ψευδείς ειδήσεις ήδη διέψευσε η ΦΕΕ με σχετικές ανακοινώσεις της , παρόλα αυτά πρότεινε να ληφθούν νομικά μέτρα από πλευράς ΕΙΔΙΕ έτσι ώστε να σταματήσει αυτή η εσκεμμένη τρομοκρατία και δυσφήμηση της ιπποδρομιακής κοινότητας και των επαγγελματιών που εξυφαίνεται από ορισμένους.

Με τον κ. Θεοδωράκη συμφώνησαν όλοι οι ιδιοκτήτες που τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος των AEGEAN STABLES κ. Σπύρος Φωκάς, ο οποίος – και ως αντιπρόεδρος της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε – δήλωσε ότι η εταιρεία στο μέλλον σκοπέυει να λάβει μέτρα σε παρόμοια φαινόμενα.

Τέλος, οι επαγγελματίες προπονητές που παρευρέθησαν στη Γενική Συνέλευση όντες και μέλη της ΕΙΔΙΕ, ζήτησαν από το Δ.Σ να απευθύνει ερωτήματα προς τη ΦΕΕ σχετικά με τη διαδικασία ουροληψιών καθώς και για τον τρόπο επιλογής των ίππων στους οποίους γίνεται έκτακτη αιμοληψία / ουροληψία.

Στη συνέχεια δεν υπήρξε άλλο θέμα και λύθηκε η συνεδρίαση.

Η Γενική Συνέλευση συνεχίζεται.

Για το Δ.Σ της ΕΙΔΙΕ

Ο Γενικός Γραμματέας